Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Πληροφορίες;;;; Εδώ είναι!!!!!


Το Hermoupolis Indie Rock Festival για τέταρτη συνεχή χρονιά φέρνει τον παλμό της Rock μουσικής στο νησί μας. Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική από νέα Rock σχήματα -Συριανά και μη-. Πέμπτη 15, Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουλίου.

Κάθε μέρα του φεστιβάλ περιέχει και ξεχωριστούς special guests, Συριανά πρωτοεμφανιζόμενα σχήματα που θα παρουσιάσουν την δουλειά τους για πρώτη φορά στο κοινό.

Η πρώτη μέρα (15 Ιουλίου) ξεκινά δυναμικά με τους Συριανούς Cottc And The Luminary σε πειραματικά και ατμοσφαιρικά Rock μονοπάτια. Για τη συνέχεια οι επίσης Συριανοί Dizzy Gunfire, υπόσχονται μια δυνατή εμφάνιση γεμάτη από το πιασάρικο Glam / Sleaze Rock τους. Τη σκυτάλη παίρνουν οι Marinella (οι μεγάλοι απόντες της τελευταίας στιγμής στο περσινό φεστιβάλ), σε μια special εμφάνιση που την περίμεναν ένα χρόνο τώρα! Όσο για τους headliners της πρώτης μέρας αυτοί δεν είναι άλλοι από τους συνήθεις υπόπτους της ντόπιας Rock σκηνής: ο λόγος για τους Contra Limit οι οποίοι είναι κιόλας ζεστοί από την εμφάνιση τους στα προκριματικά του SchoolWave και ετοιμάζουν την επιστροφή τους στη σκηνή του Indie Rock με δυνατό, ηλεκτρισμένο, Rock N Roll.

H δεύτερη μέρα (16 Ιουλίου) ανοίγει με τους Συριανούς Price Of Heaven σε δυνατούς Metal ήχους. Στη συνέχεια η σκυτάλη δίνεται στους επίσης ντόπιους Terra Libera. Αν ψάχνετε τον ιδανικό συνδυασμό Dark Wave και ψυχεδέλειας τότε μην χάσετε αυτήν την μπάντα. Η δεύτερη μέρα κλείνει με τους Αθηναίους Albertime οι οποίοι θα μας παρασύρουν σε ένα μελωδικό Funk / Rock ντελίριο. Δυνατή σκηνική παρουσία, πρωτότυπες συνθέσεις και ένα μοναδικό live feeling που θα μας μείνει αξέχαστο.

Η τρίτη μέρα (17 Ιουλίου) ξεκινά με τους Συριανούς Vrodallica που αναλαμβάνουν να ζεστάνουν το κοινό με τις δυνατές συνθέσεις τους ενώ η στη συνέχεια η σκηνή του φεστιβάλ υποδέχεται τους Αθηναίους Until A Better Name, συγκρότημα αποκάλυψη που μάγεψε τους κριτικούς του φετινού Schoolwave. Μπορεί ακόμα να ψάχνουν όνομα μα σίγουρα ξέρουν να παίζουν Rock σε σκοτεινές αποχρώσεις, πολλή ατμόσφαιρα και αναφορές σε ποικίλες μουσικές σε συγκροτήματα σταθμούς όπως Portishead, και Puressence. Η συνέχεια στην παρθενική εμφάνιση των Συριανών Shade, σχήμα σε σκοτεινές Rock αποχρώσεις, εξερευνά ψυχεδελικά μονοπάτια, γεμίζει τον ήχο του με 70ς αναφορές και φτάνει μέχρι το σήμερα. Από τους Pink Floyd, στους Cult και από εκεί στους Witchcraft και τους Katatonia. Τους αναμένουμε με αγωνία. Το φεστιβάλ κλείνουν οι Cornerstone από την Αυστρία. Μελωδικό Hard Rock σχήμα με πάμπολλες AOR και Progressive αναφορές. Από τις πλέον αξιόλογες μπάντες στο είδος τους, μετρούν εμφανίσεις σε Αμερική, Αγγλία, Αυστρία και αλλού ενώ έχουν πλούσια δισκογραφική παρουσία. Αξίζουν την προσοχή σας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο θέατρο Ευανθία Καΐρη στα Λαζαρέτα. Η ώρα έναρξης είναι 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη.



http://syrosrocks.blogspot.com/

http://www.myspace.com/indierock09

1 σχόλιο:

Admin είπε...

To festival ανέβηκε και στο http://jaba.gr/