Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Από WASTED AGES σε... AT LAST;


Αφιερώνω αυτό το ποστ στον παρατηρητικό φίλο που μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας με σχετικά με τους Wasted Ages που αναφέρονται στις συμμετοχές του φεστιβάλ, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο πρόγραμμα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού (Σύρος). Μια γρήγορη ματιά στις μικρές - μεγάλες περιπέτειες μιας διοργάνωσης; Κάτι τέτοιο!

Ένα από τα ποιο συναρπαστικά πράγματα που παρασκηνιακά συμβαίνουν στα πλαίσια του φεστιβάλ είναι η στενή παρακολούθηση της ντόπιας Συριανής ροκ σκηνής: Βόλτες σε προβάδικα και γκαράζ, συζητήσεις με φίλους και γνωστούς, καφέδες και καταγραφή κάθε νέας ντόπιας προσπάθειας. Μπορώ να πω ότι όλη αυτή η εξερεύνηση παρόλο που συμβαίνει εντελώς σιωπηλά, είναι από τα ποιο ενδιαφέροντα κομμάτια στον κόσμο του Hermoupolis Indie Rock Festival. Πολλές φορές από το στάδιο ξεκινήματος μιας μπάντας, τις πρώτες πρόβες, το στήσιμο κομματιών ή διασκευών μέχρι το σκαρφάλωμα τους στην σκηνή του φεστιβάλ, μεσολαβούν... σαράντα κύματα. 

Οι The House Of Rizos ξεκίνησαν στις αρχές του 2015 και πρόλαβαν να παρουσιάσουν το υλικό τους ζωντανά σε μια συναυλία στον πολιτιστικό σύλλογο του Φοίνικα. Λίγο πριν την αλλαγή του ονόματός τους σε Wasted Ages τα παιδιά με είχαν προσεγγίσει ήδη και είχαμε ανοιχτά και ζεστά συζητήσει την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.

Χωρίς να έχω κλείσει το οριστικό line up του φεστιβάλ, δίνω τις πρώτες συμμετοχές και το πλάνο με ώρα έναρξης κτλ, για να φτιαχτεί το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι Wasted Ages ήταν μέσα. Όλα καλά, προχωράμε.

Πριν δέκα περίπου μέρες, δέχομαι ένα τηλεφώνημα από τον κιθαρίστα των Wasted Ages... Ούτε λίγο ούτε πολύ με πληροφορούσε πως η μπάντα δεν μπορούσε να παίξει εξαιτίας προβλημάτων, μπαίνοντας στον πάγο. Ένα σχήμα λιγότερο για το φετινό φεστιβάλ; Κακή φάση... που λέμε και στο χωριό μου...

Άντε βρες εσύ μπάντα να καλύψεις το κενό... Σύρος είμαστε όχι Νέα Υόρκη. Από την άλλη το ύφος του κιθαρίστα στο τηλέφωνο είχε περισσότερο το πείσμα του «θέλω να παίξω και θα προσπαθήσω να βρω εναλλακτικές» παρά «ΟΚ δεν παίζουμε... τα παρατάω και γυρνάω στην παραλία». Ακολούθησαν αρκετά τηλεφωνήματα... Προτάσεις, ιδέες και συζητήσεις... Το μπλα μπλα θα μας φάει σε αυτό το φεστιβάλ!

Για να μην τα πολυλογώ... 24 ώρες μετά είχαν γεννηθεί οι At Last! Με νέα μέλη και πλάνο για ένα εξαιρετικό σετ με διασκευές μιας και οι μουσικοί του σχήματος δούλευαν αυτό το υλικό είτε ως κομμάτι των μουσικών μαθημάτων τους, είτε ως jamming, είτε ως αντικείμενο μελέτης. Την στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές οι At Last προβάρουν σαν μανιακοί για να βγάλουν ασπροπρόσωπο τον τίτλο της συμμετοχής εξπρές στο φετινό φεστιβάλ! 

It's a long way to the top if you wanna rock n roll!

Αναμένουμε με αγωνία!

Χ.Π.
Δεν υπάρχουν σχόλια: